Program na květen 2014

06.05.2014 00:57
Začátky vždy v 18:00.
 
pondělí 5. 5.
LORE
Německo, Austálie 2012
Pět německých dětí je ponecháno svému osudu poté, co byli jejich rodiče – důstojníci SS a oddaní stoupenci nacismu – uvězněni na konci druhé světové války vítěznými spojeneckými vojsky. Sourozenci se pod vedením své nejstarší sestry, čtrnáctileté Lore, vydávají na hrůzostrašnou pouť, na níž odhalí krutou realitu i důsledky jednání svých rodičů. Putují z Bavorska přes zničenou zemi do babiččina domu vzdáleného asi devět set kilometrů na severu.
Režie: Cate Shortlandová
 
pondělí 12. 5.
KŘÍŽ CTI
Norsko, Švédsko, SRN, Polsko 2012
Film je inspirován skutečnou události z válečných let min. století. Po vzájemmném sestřelení britského a německého letadla se obě posátky střetnou uprostřed zasněžené norské vysočiny v osamocené chatě. Režisér rozehrává hru mužských charakterů s rozdílným původem, vzděláním a životními postoji v uzavřeném prostoru dřevěné chyty, ze kterého není úniku, pokud chtějí přežit.
Režie: Petter Naess
 
pondělí 19. 5.
PARADE
Srbsko, Slovinsko, Makedonie 2011
Tragikomedie vypráví netradiční přběh homosexuálního páru. Mirko a Radmilo, by byl šťastným párem kdekoliv – kromě Srbska. Jejich snem je uspořádat pochod gayů a lesbiček Pride parade v Bělehradě, což je téměř nesplnitelnou misí - v roce 2001 skončil takovýto pochod krveprolitím. Organizátoři si však místo vlažné policie zajistí ochranu válečných veteránů. Přes vážný námět je snímek nabitý humorem.
Režie: Srdjan Dragojevič
 
pondělí 24. 5.
MIZEJÍCÍ VLNY
Litva, Francie, Belgie 2012
Film je svébytným pokusem o „artovou“ sci-fi romanci. Protagonistou snímku je mladý vědec Lukas, který svolí k riskantnímu experimentu. Pod dohledem vědecého týmu má opakovaně proninout do mysli osoby ležící v kómatu a po návratu poskytnout podklady pro revoluční výzkum mozkových synapsí.
Režie: Kristina Buožytéová
Zpět