Vznik neoficiálních stránek Opavského filmového klubu

01.10.2008 00:00

Novou sezónu 2008/2009 Opavskému filmovému klubu zřejmě mírně zkomplikovalo ukončení (přerušení?) provozu kina Mír.

Sehnat v této době na Internetu informace o filmovém klubu v Opavě není nic snadného, pokud nehledáte zrovna program na říjen 2004, což asi nehledáte. ;)
Na webu města Opava ani na jeho Městském informačním centru aktuální informace o klubu nenajdete.

Naděje počátkem října

Na začátku října se však na webu 365dni.cz (jako na jediném, pokud vím) objevil program kina Elektra až do konce října. Kino Elektra bylo přitom zrušeno už před nějakou dobou a poté měly prostory sloužit jako sklad léků -- což mnohé od dalších návštěv kina odradilo. ;)
V programu na 365dni.cz pak nechybí ani akce označené jako filmový klub.[otisk]

Nic z toho se ale nepotvrdilo, pravděpodobně jde o chybu nebo provokaci. ;)

Vznik tohoto webu

Protože jsem chtěl vyzkoušet možnosti služby webnode.cz, a už jsem se s programem[1] kin v minulosti potýkal (v současnosti/navždy uloženo u ledu), nenapadlo mě nic lepšího, než zkusit udělat web jako filmovému klubu.

Kromě odkazů (vlevo na této stránce) zde jediné další trochu užitečné informace najdete v sekci Novinky, kam jsem umístil odkazy na aktuální články, které se současné situaci opavských kin věnují.

Budoucnost

Ještě před objevením programu Elektry na 365dni.cz jsem poslal paní předsedkyni klubu emailem dotaz, jak to vypadá s klubem. FK funguje prý dál, nicméně nemá kde hrát, změna by mohla nastat od ledna nebo února.

Kdyby chtěl někdo na tomto webu pokračovat, nebo spolupracovat, neváhejte mi napsat.

Zdroje

Tento web tedy čerpá především:

Karel Fajkus

Související články:

Zpět